Welkom bij Charme hotel Hancelot

Historisch Charme Hotel in centrum Gent

Charme Hotel Hancelot is centraal gelegen vlakbij het mooie Zuidpark en op 15 minuten wandelen van het Belfort en de Sint-Baafskathedraal. Met de tram of bus bent u er in 5 minuten. De halte bevindt zich op 60 meter van het hotel. Ook het kunstenkwartier, het Capitole theater, diverse bioscopen, het ICC en enkele van de fijnste restaurants liggen op wandelafstand. Om de hoek ligt het Klein Begijnhof O.L.V. Ter Hoyen, door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed.

Er wordt dagelijks een gevarieerd ontbijt, met oog voor lokale producten, geserveerd in de ruime ontbijtzaal naast de lobby.

Het hotel biedt gratis Wifi aan. Het beschikt ook over een vergaderzaal en een mooie stadstuin. Het is overigens ook mogelijk om op aanvraag in en dichtbij het hotel te parkeren.

Onze receptie is elke weekdag bemand van 7u00 tot 22u00. Gasten kunnen dagelijks inchecken van 15u00 tot 22u00. Wie dat later wil doen, vraagt vooraf per email of telefonisch om bevestiging. Bagage kan voor het inchecken reeds worden opgeslagen in het hotel, wij zorgen ervoor dat alles veilig op uw kamer wordt geplaatst. Gezien het specifieke karakter van het hotel beschikt het gebouw niet over een lift.

Een gebouw met geschiedenis

Het gebouw waarin Hancelot is gevestigd, werd in 1840 door een baron gebouwd en telt 12 kamers verdeeld over 3 verdiepingen. Het authentieke karakter van het herenhuis, dat onder monumentenzorg staat, werd tijdens renovaties steeds zoveel mogelijk bewaard. De ruime kamers werden stijlvol ingericht en beschikken allemaal over een eigen badkamer.

Gent

De historische stad Gent is de ideale locatie voor een weekendje weg. De eigenzinnige stad ademt cultuur en vormt de ideale combinatie tussen geschiedenis en het trendy en moderne stadsleven.

Bezichtig het wereldbefaamde meesterwerk, het Lam Gods, van de gebroeders Van Eyck. Bezoek het historische Gravensteen en bewonder de befaamde drie torens van Gent. Geniet van een boottocht langs de Graslei en breng een bezoek aan het stadsmuseum.

De sympathieke Gentenaar weet wat goed leven is, laat je dan ook verleiden door de gastronomische toprestaurants en bars die deze stad te bieden heeft.